Ik ben EHS, wat nu?

Dan is er goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat je je levenswijze drastisch zal moeten veranderen. Er bestaat geen pil die je weerbaar maakt tegen straling. Het goede nieuws is dat je nu de juiste dingen kunt doen om je weer beter te gaan voelen.

Volgende strategie is hierbij te volgen:

  1. Reduceren van de blootstelling aan elektromagnetische velden.
  2. Verminderen van de lichaamsbelasting (toxische stoffen, stress).
  3. Verbeteren van het herstelvermogen van je lichaam.
  4. Symptoombestrijding van de resterende hinder en acceptatie.

De eerste methode bij de behandeling van EHS is steeds de vermindering van de blootstelling aan elektromagnetische velden (EMV). Dit is de meest effectieve manier om je op korte termijn beter te voelen en je lichaam niet verder te belasten.

In tweede instantie dien je zoveel mogelijk andere stressoren uit te schakelen, zoals psychische stress, giftige stoffen, infecties, …

Door een gezonde leefwijze op gebied van voeding, slaap en beweging kan je het natuurlijk evenwicht en het herstelvermogen van je lichaam verbeteren.

Om in onze maatschappij te kunnen blijven functioneren zal je mogelijk aan symptoombestrijding willen doen. Dit kan op dit moment absoluut nodig zijn, maar op termijn voor nog grotere gezondheidsproblemen zorgen.

We hebben een uitgebreid overzicht gemaakt van adviezen uit wetenschappelijke rapporten en uit individuele ervaringen van mensen met EHS. In tegenstelling tot sommige klassieke medicijnen of heelkundige ingrepen, gaat het allemaal om natuurlijke methodes die absoluut onschadelijk zijn en meestal heel weinig kosten.