Boek: De draadloze kooi – ziek van elektrosmog door Chantal Halmans

24 december 2017 | Boeken

In dit boek zijn de persoonlijke verhalen gebundeld van een groeiende groep mensen die last hebben van straling en elektromagnetische velden (EMV). Zij worden door omgevingsfactoren gedwongen hun leefstijl radicaal om te gooien en zichzelf daarbij opnieuw uit te vinden. Experts schatten het aantal mensen met elektrogevoeligheid (EHS) op 3 tot 5% van de bevolking en een breed scala aan symptomen wordt ermee in verband gebracht.
Deze verhalen maken inzichtelijk wat elektrogevoeligheid inhoudt, hoe je onderzoekt of je er zelf last van hebt en wat je eraan kunt doen. Een must voor mensen met (onverklaarde) klachten en de kring van mensen om hen heen: vrienden en familie, hulpverleners en artsen, die in hun beroepspraktijk bewust of onbewust met elektrogevoeligheid te maken krijgen.
Chantal Halmans had onverklaarde klachten en kwam al pionierend uit op EHS. Ze wilde weten hoe anderen met deze problematiek omgaan en hoopt dat dit boek bijdraagt aan meer begrip, betere hulpverlening en een betere positie voor de elektrogevoelige medemens.

Reactie VEHS:
Pakkende en voor EHS’ers zeer herkenbare ervaringsverhalen. Een aanmoediging voor wie ermee geconfronteerd wordt en praktische tips van lotgenoten om te blijven volhouden. Een aanrader om zelf te lezen en aan je familie en vrienden uit te lenen. Alle EHS’ers hebben gemeen dat ze baat hebben bij een stralingsarme omgeving. Dit boek is dan ook een oproep voor de erkenning van EHS als milieuziekte en de vraag naar maatregelen zodat ook mensen met EHS weer recht hebben op een menswaardig leven.

Je kan het boek kopen via de uitgeverij of de betere boekhandel. ISBN 978-90-77024-83-6, 128 pagina’s.